Ale-ale-jandro.... öh?

Okej, jag tycker faktiskt att Lady Gaga gör bra låtar. Och hennes senaste hit "Alejandro" har jag lyssnat på hela sommaren!
Men ibland kan man ju  börja undra lite... Kan det vara så att en musikvideo kan förstöra en låt? Nu när man sett videon känns det som att hon börjar gå överstyr. Eller vad säger ni?


I don't wanna lose your face

I wish the sky had your face
And the ocean had your eyes
And the sunset had your lips
and.....
I had you.


HAHHAHAHAH

Jag har kommit på...........



....................... att jag kan se väldigt random ut... Men seriöst, kolla bara!! Kollade igenom massa bilder jag har på datan och så dyker den här upp från en myskväll med Emelie! Seriöst, förvånad att hon stannade kvar. Eller gjorde du det Emelie...?
Ser ju inte ens mänskligt ut....

Var bara tvungen att bjuda på den xD
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHAHAH

Why do you make it so complicated?

Hallå hallå!

Igår kväll var jag nervös. Och vet ni vad? I morse var jag ÄNNU nervösare! Vaknade, gick upp, tvingade i mig frukost, för jag tänkte det kunde vara bra att ha nånting i magen.... men på väg till tåget ångrade jag nästan att jag ätit nåt för det kändes ändå som att det var påväg upp igen.  Trodde seriöst att jag var sjuk, ont i magen, illamående, kallsvettig så det kändes som att det närsomhelt skulle slockna för ögonen. Inte alls sån där vanlig hjärtklappning som jag brukar få, utan helt annat. Trodde jag skulle dö, och min syster satt bara och skrattade åt mig.
I alla fall så blev det faktiskt inte alls sådär hemskt som jag föreställde mig. Vet knappt vad jag trodde skulle hända, men man vet ju aldrig.....
I alla fall så följde min storasyster med till att börja med, visade runt mig lite på skolan efersom hon själv gått där.. så fick hälsa på massa lärare och lära känna korridorerna lite och de olika byggnaderna. Men... heheheh.... bygggnaden där jag kommer ha flest lektioner ser liksom likadan ut överallt!! Idag skulle vi ta foton till något speciellt kort som jag inte fattar vad det är till.. när min grupp tagit foton lyckades jag gå förbi vårt klassrum.... Förvirrande!
I alla fall. Igår träffade jag min kontaktperson från organisationen som jag åker med. Visade sig att hon precis kommit hem från ett år i USA och hamnat i samma klass som mig! Så det var väldigt skönt idag att känna en person! Plus att jag fick träffa hennes kompisar och åt lunch med dem.
Men...... Jag trodde verkligen att min franska gick framåt. Att jag började förstå det mesta och så, förrän idag då. I skolan pratade de snabbtsnabbtsnabbtsnabbtsbasdbabeardjshflag..... osv osv....gkfdg... typ så. Jag förstod ganska så mycket ingenting! Och presonerna som jag åt lunch med var ett gäng som umgåts mycket, det märkte man... det var interna skämt och skämt och skämt och skämt. Och fattade ju att nåra skämt var om mig också.. kul att man roar folk utan att man vet vad skämtet är om! hrrm. Nej, men när jag börjar fatta mer ska dom allt få igen.... Eller så kan jag bara börja prata svenska med dem, det är också en idé!
På slutet av dagen så var allting bara en enda gröt i min skalle. Några kompisar frågade om jag skulle med dem en stund efter skolan men jag orkade seriöst inte! I morron kanske :)
Nej, men de var väldigt snälla! Pratade med en del av tjejerna i klassen och fick i alla fall intrycket av att de flesta var väldigt snälla och mysiga tjejer! Ska nog inte bli så svårt att hitta några schyssta i klassen, som jag oroade mig för innan :)

Tror jag fått med allt nu, tyvärr inga roliga bilder från dagen....


Je suis nerveuse....

Okej... har varit rätt cool för det där med skolan hittills. Att det kommer gå bra och la la la. "Jag är inte nervös.. blablabla.."
Men okej. Jag erkänner då.... JAG ÄR SÅ NERVÖS ATT JAG HAR ONT I MAGEN!!!!

Säg några peppande ord till mig......


Känner igen mig i den här bilden nu.... Lite vågar-jag-eller-vågar-jag-inte- känsla :P

And I wonder if I ever cross your mind... I just need you now

Hej där hemma!

Nu var det några dagar sedan jag skrev känns det som. Det är precis som när man är på semester, att man tappar koll på dagarna liksom. Vilken dag man gjorde det eller det eller det... osv... I alla fall. Vad jag har gjort...
En dag var jag med lillasystern och mamman i den dåvarandra huvudstaden under romartiden som heter Avanche. Nån som känner till? Nej, inte jag heller. Men nu vet jag! Besökte i alla fall ett mini-colusseum, alltså en liten arena. Tydligen används den idag som en arena för konserter, operor och musikaler om somrarna. Synd att jag hunnit missa de nu, annars hade det varit en kul grej att göra!


Arenan, där romarna torterade sina fångar genom att låta dem kriga med lejon och andra djur... aj.


Moi :)


Blev lite förvånad. Jag är van vid att det är stängslen överallt på såna här ställen, så att man nästan inte får röra någonting.. Tur för mig att det inte var det, för jag lekte krigare....

Idag så var jag och storasystern i huvudstaden Bern! Det var roligt. Var där någa timmar och kollade på saker. Fanns inte så jättemycket att se, men vi tittade i alla fall på det stället där alla politiker och kända människor sitter. Bakom var det världens utsikt med bergen i bakgrunden som var riktigt fint! Kunde inte riktigt fånga det på bild, men så gott jag kunde i alla fall! Sedan gick vi på en marknad och hamnade sedan på Starbucks. FINALLY, det som alla pratar om, fick jag pröva på en frappucino där. Och herregud... jag kommer pendla fram och tillbaka från Cressier och Bern bara för att få gå på Starbucks... Himmelskt.
När vi skulle åka hem skulle jag bara gå på toaletten på tågstationen. Jag betalade 2 SFr och gick in... hörde Vanessa ropa mitt namn, men då var det redan för sent. Sedan kommer jag ut från toaletten och möts av henne som håller på att kissa på sig av skratt. Visade sig att jag lyckats gå in på herrtoaletten utan att ha märkt på.... Slutade aldrig skratta.


I Schweiz rider vi på röda kor..... eller, ja... jag gör!


Där politikerna sitter.....


Solen gör att det är svårt att se bergen i bakgrunden, men det var en otrolig utsikt här!!


The "big" Ben. nej, den var inte alls stor. Men fin ^^


Och... finally... beställde jag in två frappucino till mig... Nej, skoja. En var faktiskt till Vanessa också!

Imorron ska jag äntligen få träffa Gabbi, som också är svensk utbytesstudent här, och inte bor så långt ifrån mig. Ska sova över hos henne. Ska bli riktigt kul! Kul med lite äventur och få träffa någon hehe.... Men börjar förstå lite varför familjen är så försiktiga med att släppa iväg mig, de beskriver ju typ Schweizarna som vålstäktsmän med huggtänder... Men lite sant är det faktiskt! Jag och min syster kan knappt gå på en gata utan att grabbar från 12 år och uppåt till typ 90 glor. PLus att de börjar prata helt random med en på tåget.. Hmm. Inte direkt som i Sverige!

Puss ♥

Two is better than one..

Okej... Ska lägga upp lite bilder från idag då!

Som sagt, storasystern kom hem igår kväll! Riktigt roligt, hon är en skön tjej. I alla fall så tog hon idag med mig till Lac Noir, som det kallas. En pytteliten sjö, helt omringad av berg! Vi tog en stolslift upp en bit, för att sedan gå ner igen. Fotograferade mycket och hade roligt. Det var väldigt fint, inte sådär stora berg som i Alperna, men väldigt fint med alla kor som går omkring och allt grönt. Det är tydligen här de brukar åka skidor på vintern. Ska bli kul att se hur det kommer se ut då med all snö!


Jag och Vanessa i liften upp


Moi och... berg :D


Moi och... lite andra berg...


Lilla jag ^^


Okej....... jag bjuder på den här okej?! Jag var faktiskt inte beredd på att kon skulle stoppa in hela min hand i sin mun... Hon kunde ju ha ätit upp den! Okej?!

Det var nog det jag hade att skriva idag! Hoppas allting är bra där hemma, kommentera gärna och uppdagtera mig lite vad som händer!
Nu ska jag och systrarna se någin film!

Puss och godnatt ♥

There is no good in goodbye.

Salut!

Det blev inte så att vi åkte med båten i förrgår, som jag trodde. Blev en lite seg dag hemma, innan jag stack in till staden. Och jag tappade inte bort mig på tåget, yay! Hittade i alla fall ett par snygga jeans på extrem rea. Plus att jag såg att min favorit-smyckes-affär som inte finns i Sverige fanns här! Woho!

I alla fall så åkte ut på Lac du Morat med en sån där turistbåt. Och det bästa är att jag inte behövde betala, eftersom mitt åkkort funkar överallt här, i hela landet! JAg tyckte att sjön var riktigt stor, men de bara skrattade åt mig och beskrev det som en "pöl", och att de skulle visa mig Lac du Genève. De visade på en karta och okej... det här var en pöl. Frågan är vad Styrsjön skulle va här då?

Morat är grannbyn här, och ligger ca 4 km från Cressier, där jag bor. Så vi tog på oss dojjorna efter frukost och gick till Morat, i stekande sol. Jag som trodde att jag redan fått solbränna, fick istället en extremt snygg linne-bränna.. hrm..
I alla fall, bilder!


Jag och systern på promenaden till Morat.


I believe I can fly.. Nej, men vi passerade ett slott på vägen också ^^


Människor och Morat i bakgrunden.

Annars... Livet är bra här. Igår var jag ute med brorsan och hans grabbar... själv tjej med killar som snackade bilar och handboll, och jag som försökte förstå.. Men det var faktiskt kul ändå!! Vad som fortfarande förvånar mig varje gång är hur människorna hälsar! Jag menar. Om man träffat en person tidigare, ska man ju pussa varandra på kinderna, TRE gånger. Först ena sidan, sen andra, och sist den första igen. Vissa gör det ju lite diskret men... sen finns det ju de som slänger in allt saliv de har i varje puss, och langar fram tre BLÖTA kyssar istället. Så att man känner det efteråt liksom.. och man vill ju inte vara otrevlig och torka sig om kinderna direkt. Det är ju trots allt menat som en trevlig gest.... hrrm.
Sen om man träffar nån som man inte sestt förut, och de inte sett mig, så är det så att de hälsar på alla, och ägnar knappt en blick åt en. I bästa fall kan man få en litet vink, och kanske kanske kanske, en handskakning om det är jag som tar initiativet. Men då skrattar de bara lite som om det vore jättekonstigt... Så är i alla fall ungdomarna. Gaah... en vecka kvar till skolan nu, hur ska detta sluta?! 

Får nog publicera detta nu... annars blir det riktigt långt! Måste ju berätta och visas bilder från dagens tur... i bergen :D

Puss puss ♥ 


Lalala

I'm not the type to get my heart broken

I'm not the type to get upset and cry

'cause i never leave my heart open

Never hurts me to say goodbye

Relationships don't get deep to me

Never got the whole 'in love' thing

And someone can say they love me truly

But at the time it didn't mean a thing

 

My mind is gone i'm spinnin' 'round

And deep inside my tears i'll drown

I'm losin' grip what's happenin'?

I strayed from love this is how i feel

 

This time was different

Felt like i was just a victim

And it cut me like a knife

When you walked out of my life

 

Now i'm in this condition

And i've got all the symptoms

Of a girl with a broken heart

But no matter what you'll never see me cry

 

Did it happen when we first kissed?

'cause it's hurtin' me to let it go

Maybe 'cause we spent so much time

And i know that it's no more

 

I shoulda never let you hold me baby

Maybe why i'm sad to see us apart

I didn't give to you on purpose

Gotta figure out how you stole my heart

 

My mind is gone i'm spinnin' 'round

And deep inside my tears i'll drown

I'm losin' grip what's happenin'?

I strayed from love this is how i feel

 

This time was different

Felt like i was just a victim

And it cut me like a knife

When you walked out of my life

 

Now i'm in this condition

And i've got all the symptoms

Of a girl with a broken heart

But no matter what you'll never see me cry

 

How did i get here with you? i'll never know

I never meant to let it get so personal

And after all i tried to do stay away from lovin' you

I'm broken hearted i can't let you know

And i won't let it show you won't see me cry

 

This time was different

Felt like i was just a victim

And it cut me like a knife

When you walked out of my life

 

Now i'm in this condition

And i've got all the symptoms

Of a girl with a broken heart

But no matter what you'll never see me cry

 

This time was different

Felt like i was just a victim

And it cut me like a knife

When you walked out of my life

(you?ll never see me cry)

 

Now i'm in this condition

And i've got all the symptoms

Of a girl with a broken heart

But no matter what you'll never see me cry

On my life

 

 

 


All I wanna do is find a way back into love

Haha visste inte att Hugh Grant kunde sjunga! Såg precis en film med honom... vet inte namnet på engelska eftersom texten var på tyska.. hmm.... Bra var den i alla fall, bra musik :)

This time was different, felt like I was just a victim...

♥Salut!♥

Nu börjar jag verkligen känna att jag blandar alla språk med alla..... I alla fall när jag mitt i allt ihop ska försöka prata engelska för att beskriva nåt som är omöjligt att beskriva på franska. Då blir det mer som "Ehh... je think that pourquoi ca.... il... no, he.. she... "  Samtidigt kan familjen ibland helt plötsligt börja prata tyska med varandra!! Och så byter dom så snabbt att jag inte hinner märka det till franska igen för att jag ska förstå.... men.. hehe, ja ni förstår? Själv börjar jag ju på ett sätt försöka tänka lite mer på saker som jag kan säga på franska, men oftast lyckas det vara så att jag sitter och grubblar på nåt jag vill säga, på hur man säger det på franska, så länge att samtalsämnet hinner bytas. Och när jag äntligen ska säga det så får jag typ inte fram nåt ord ändå. David, brorsan brukar alltid skratta åt mig när jag ska säga nåt för att det blir "UNE FOIS.... eh eh..... hehheeh... " och så försöker jag staka mig fram. Men det är säkert charmigt..

I alla fall.
Idag tittade solen fram! Och inte så mkt heller. Men det lyckades vara molnigt i horisonten så det blev inga soliga bilder. Men igår fick jag faktsikt se lite! Inte så mkt men fick i alla fall nåra bilder!


Det var i alla fall den bästa bilden jag kunde få :)

Och, en nyhet.... JAG HAR FÅTT EN VÄN!!! Woho, score.... Nej men lite kul faktiskt att någon utanför PRATAR med mig. OCh är schysst. En kille som spelar i samma handbollslag som David. Men det är bra med lite kontakter, en är väl ändå en bra början? :P

Idag har jag bara tagit det lugnt, skaffat mig lite solbränna som jag missat totalt under sommaren när jag jobbat. Så var häriligt :) I morgon verkar det bli en båttur på den stora sjön här. "Lac du Morat". Hoppas det blir bra, då kan det säkert ploppa upp lite nya bilder här!

Bonne nuit!♥


Hold on....




I sing now for all of you,
with no one to hold on to
For all the broken hearts out there
Waiting for someone to be near




Do you remember butterflies...

Hallåhallå!

Nu börjar jag faktiskt känna mig mycket mer bekväm än jag gjorde i början. Har ju inte varit här länge alls såklart, men det känns bättre än jag trodde att det skulle göra redan de första dagarna.
Såklart är det väldigt känslosamt fortfarande, särskilt på kvällarna när man inte har någonting att göra. Då kommer alla tankar krypande. Så precis som alla säger så är det bra att hålla sig sysselsatt.

Familjen känns väldigt bra! Och nåt som känns ännu bättre är att den är så otroligt lik familjen hemma! Mamman här och mamma påminner så om varandra. Ingen besprutning.. inga light-produkter.. osv osv... Jag har ju bara träffat den ena systern än, eftersom storasysten är i Turkiet med sin pojkvän. Men jag och Noëmi har i stort sett bara gemensamma intressen. Förutom att hon är vegetarian. Det är den enda skillnaden vi har kommit på. Det är så kul för så fort jag säger att jag gillar någonting får man ett "moi aussi" till svar. Roligt.
Brorsan börjar man skratta bara av att se på honom. Han är väldigt rolig och har glimten i ögat, så det är alltid nånting roligt han har att säga. Igår berättade han att vi människor sväljer spindlar flera gånger per år för att vi sover och spindlarna klättran in i munnen. Fyfan, vad nära att ta på mig ett munnskydd när jag skulle lägga mig..... Han är rolig han.
MEn i övrigt så  är de väldigt välkomnande i familjen och mån om att jag ska trivas och inte känna mig obekväm.
Något som är roligt är att jag känner mig mycket mer bekväm och självsäker med franskan nu! De första dagarna var man så osäker, särskilt efter en hel sommar. Men nu är jag liksom tvungen att prata det hela tiden och då bildas meningarna lättare... det är kul. har lärt mig ett ord på tyska också! Vet inte hur det stavas, men typ: chochicheeschli...  avancerat xD Det betyder i alla fall köksskåp.

Men i alla fall... det jag tänkte skriva om idag. Igår så var jag och träffade massa utbytesstudenter ssom skulle bo i fribourg och gå i skolan här! Det var riktigt roligt, och roliga ledare också. Vi gick på en tipspromenad mellan de olika gymnasien här och sedan gick vi upp i en katedral. Där uppifrån kunde vi se exakt hela Fribourg. Det var så fint!

Innuti katedralen...


Utsikt över ena delen av Fribourg


Jag och några trevliga tjejer från USA och Belgien.


Och från ett annat håll....

Nu har ni i alla fall fått en liten bild av hur det ser ut! Idag hoppas jag på att åka in till Fribourg och gå i lite affärer!
Pusspuss ♥



Kan en låt passa bättre?


Je suis en Suisse...

Salut..!

Okej, nu har jag varit här i Schweiz i över ett dygn! Gaah!
Flygresan gick riktigt bra igår faktiskt.. Inga problem, förutom när jag kom fram till flygplatsen och skulle hämta allt mitt bagage. Och jag hade ju MYCKET bagage! En gigantisk väska, sen skidor, handbagage och ytterligare ett handbagage. Vad kan allt ha vägt tillsammans... hmm... typ 40 kilo kanske?
Så har jag hämtat allting, och behöver en sån där vagn att lägga allt på. Men då kostar det 2 cent, alltså mynt. Och hade jag det? Svar: nej. Försökte tigga från massa folk men ingen hade att låna mig. Bad en som jobbade där om hjälp och han skulle lyfta upp allt på sin vagn, men sen glömde han bort mig. Så började släpa allting mot utgången tills jag fick en liten blå av en anna som jobbade där så jag kunde få en vagn.
YFU och familjen mötte mig direkt när jag kom, och blev riktigt chockad när dom började babbla på franska direkt! Där kommer jag och har knappt hunnit lugna ner mig för allt med bagaget och så PANG le francais. Så fick inte ur mig så mkt mer än "öhh.. öhh.. oui... ehh... hehheh..." Men dom förstod säkert... :P

Jag trodde att jag skulle bo mitt bland bergen, men faktsikt är det rätt platt här! Massa åkrar överallt och helt..... på landet. Det har regnat här ända sedan jag kom, men idag sprack det upp en stund stund på eftermiddan på ena sidan, och då kunde jag se bergen långt borta! Och tydlgen kan man til och med se Mont Blanc härifrån! Hihihi!
Familjen är väldigt mysig, väldigt naturlig, om vi säger så. De är väldigt välkomnande mot mig. Rummet var egentligen ena syrrans, men hon har flyttat ner i källaren bara för att jag ska få ett rum här, och det hade dom nästan gjort som ett hotellrum! Blommor,  fina grejer till badrummet och så.
De har också husdjur! En katt, två sköldpaddor och två kaniner. Och sedan har grannarna små getter som jag inte kan låta bli att kela lite med. De är så söta (a)

Och nu då.... franskan... Det har funkat någorlunda bra ... men ibland så blir det ju lite fel. Igår när jag pratade med ena systern och skulle fråga om hon var femton år stirrade hon bara chockat på mig.. Visades sig att jag frågat om hon var FEM år och inte femton.... Och idag när vi skulle gå och mata djuren lyckades jag fråga om vi skulle gå och äta upp djuren. Bra jobbat Pauline! Kör på! haha.
Sen idag kände jag mig verkligen som en stadsbo på landet. Helt plötsligt känner jag hur det liksom kryper inne i mitt öra, och låter som en insekt. INNE I MITT ÖRA!! Wtf.... hur lyckas jag?! Och sen då.... hur säger man det på franska? "Hej, jag har ett kryp i örat, kan du se det?" Försökte få ut det men sen slutade det kännas så konstigt efter en stund, så nu vet jag inte om jag har en död insekt i örat eller inte.
Undrar vad dom fått för intryck av mig egentligen och vad dom säger när jag inte är i närheten haha.....

Har i alla fall fått se lite här. Skulle igår på "fest" här, med syrran och brorsan. Fest här innebar att gå runt i gamla stan i en by och heja på massa folk. Fick i alla fall se en lång lång mur som vi gick in i. Det var riktigt fint faktiskt!

Imorron ska vi iväg och fixa med mitt tågkort och lite saker.. får hoppas på lite bättre väder så jag kan knäppa några fina kort!
Får se hur ofta jag kommer kunna skriva här. Har ju tillgång till internet hela tiden fram till 11 på kvällen, men det är ju mkt annat att göra om dagarna. Men ska försöka skriva långa texter i alla fall en gång i veckan!

Hoppas allt är bra där hemma!

Bisous (puss) ♥


Don't call my name....

I know that we are young,
And I know that you may love me,
But I just can't be with you like this anymore

You know that I love you

But don't call my name
I'm not your babe
Don't wanna kiss
Don't wanna touch
Just smoke my cigarettes and hush


RSS 2.0