16 November 2010


Hallå Sverige!

Sitter och lyssnar på Sunrise Avenue och har precis avslutat dagens pluggande till kemiprovet i morron! Och vet ni vad? För första gången känns det som att jag förstår! Och jag som aldrig någonsin varit intresserad av kemi.. nånting har bara hänt sen jag kom hit, har börjat tycka det är hur intressant som helst! Jag kanske håller på att ändras.. ohhhh... Nej men laborationer är typ veckans favorit! Idag skulle vi kolla hur vårat blod ser ut, röda och vita blodkroppar osv.. Så stack ett litet hål i fingret för att sedan fixa med olika vätskor coh sedan kolla på det med mikroskop! Hur coolt som helst. Men förstår inte.. en tjej i klassen var nära att svimma när vi gjorde det! Känslig eller vad? :S

Kan också meddela att jag har sån j*kla träningsvärk! Känns som att varenda liten muskel värker i kroppen. Startade min "jag-ska-hålla-mig-i-form-hela-året"-dröm igår på gymmet. Första träningen blev inställd, så fick köra lite med maskiner, innan jag gick på den andra... styrketräning. Det märktes tydligt att jag missat tre månaders träning, orkade inte lyfta ett finger när jag kom hem!! Och i morron kör jag på igen. Men fortsätter det så här så kommer jag bli riktigt fit! Haha! Nu kör vi!

Fatta att det gått tre månader nu sen jag lämnade Sverige! Det är ju nästan jul! Jag kan fortfarande inte bestämma mig om tiden går för fort eller för långsamt! På ett sätt vill man ju träffa alla hemma, samtidigt som jag verkligen börjar bli nöjd med livet här, och vill verkligen stanna här så länge som möjligt! Hur hårt och tufft det än kan vara så känner jag att det är sååå värt det! Pratade med Meredith, en utbytesstudent från USA, och både hon och jag konstaterade att det redan känns tråkigt att man kommer lämna allt! Men shit, så kan man väl inte tänka?! Haha :)

Nej, nu ska jag bänka mig framför Sex and the city, och sedan krypa till sängs så jag inte försover mig i morron, (som jag gjort de flesta mornar sen lovet).

Stor kram! ♥


Fortsättning!

ASså vad är det för fel?? har försökt ladda upp bilder i flera dagar nu, och när man väl lyckats så har det antingen slutat funka igen eller så publiceras inte inlägget och så sparas inte texten. Så nu tänker jag sätta mig här och försöka skriva ner för SISTA gången!

I alla fall, här kommer bilderna från vandringen i Bulle!


Jag ser även de här bergen från där jag bor, men tar ungefär en timma med bil att åka dit!


Påväg uppåt, och tror min värdpappa pekar ända upp mot toppen dit vi skulle.
Det är riktigt mysigt med alla berg och all natur! Njuter verkligen varje dag av hur fint jag bor!

I alla fall, på vägen tillbaka åkte vi förbi den lilla lilla byn Gruyère, där osten med samma namn kommer ifrån. Byn låg som på en liten kulle, och var väldigt mysig! Vi gick upp till slottet också, men inte in i det.


Slottet, nerifrån..


Inne i staden...


Tyckte tröjan stämde lite haha

Något annat vi gjorde var något som kallades "Planetvandring". En liten trevlig runda som innebar att man utgick från en sol. Sedan gick vi en runda, i planeternas ordning. Planeterna var också gjorda så pass att de var i samma storlek, om man jämför med solen. Svårt att förklara... samtidigt som avståndet mellan planeterna också var gjort som hur det är i solsystemet. Någon som förstod?


Utgångspunkten...Både jag och brorsan testade båda att balansera över ett träd..


Fin utsikt :)

Och vill ni veta vart jag var två gånger på samma vecka? IKEA!!! Haha var annars? Åkte dit ena dagen med min kontaktperson, och sen var vi så nära när vi gick "planetvandringen", så åkte dit med familjen också! Och båda gångerna kom jag ut därifrån med famnen full av svenskt godis! Plus lite sill och hjortronsylt, men tror knappt det syntes. Undrar egentligen vad hon i kassan tänkte när jag kom med mina lass? Men vad sjutton, jag ska ju klara mig till nästa gång jag kommer dit! Och ibland måste man väl få gotta sig lite extra.. hehe.


Mmmmm..... marabou... xD

Vad händer annars då här? Lovet är slut, är riktigt segt att släpa sig upp på mornarna nu! Det är rått och kallt ute och vill bara krypa ner under täcket igen när klockan ringer. Har haft problem med en lärare som inte fattar nånting om varför jag har problem att förstå saker i skolan nu.. men vad jävlar ska vi ta tag i det. Lite förståelse kan man väl ha?
Sitter nu och tycker lite synd om mig själv eftersom jag ramlade i bergen när vi vandrade på lovet, och min fot har bara blivit värre och värre för varje dag. Så nu går jag runt med stöd skenor om foten.. Känns bättre, men går som en robot. Charmigt. Får hoppas att det blir bra snart så jag kan träna! Yay!

Allt jag kan säga är i alla fall att jag fortsätter att ha det bra här, börjar känna folk lite överallt nu så ser nästan alltid någon jag känner ute på stan. Rätt kul! Men också lite creepy när folk som man inte känner får tag på ens facebook och bah: "Heeeeeej, är det du som är svensken?" jag: "Öhh.. ja, jo... eller va?" Ja, lite mysko, men kul samtidigt.

Hoppas allt är bra, nu blev det i alla fall ett långt inlägg!!
Bisous! ♥

Chante pour tous comme pour toi

Nu tänkte jag sätta mig ner med lite uppdatering! Har ju haft lov i två veckor, och skolan har kört igång igen! Är det inte konstigt att även om man är ledig så tar man sig ändå inte tiden till att ladda upp alla bilder från alla utflykter?
Min värdmamma har i alla fall varit snäll och tagit med kameran på alla utflykter vi gjort! Känner i alla fall att jag haft ett toppenlov! Min värdfamilj har dragit ut mig på utflykter, och kompisar också!  Har fått hänga med upp i bergen, vi har väldigt nära till Les près Alpes som de bergen som ligger omkring 1000 - 2000 meter.

När jag tänker efter så kan man undra hur mycket jag har sovit egentligen? I alla fall ganska oregelbundet... antingen fått gå upp vid fyra - fem, eller typ vakna runt 11, vilket inte är så likt mig. Men trots att det blev många tidiga mornar så vart det väldigt lyckat allt som vi gjort!
I alla fall så frågade min värdbrorsas flickvän om jag ville följa med till Europa park! Tror det kan vara världens bästa nöjespark! Jag som brukar gilla Gröna Lund hemma, men det kan ju gå och slänga sig i väggen... Här fanns det loopar, och bergochdalbanor som åkte i 130 km/h... jag kan säga att man kände sig rätt platt och tilltuffsad i håret efter.. Men oj vilken dag! Gå upp fyra, buss i tre timmar till Tyskland och sedan vara i parken från öppningsdags till stängningsdags!

 
Kände ingen av tjejerna på bilden innan, men åh vad gulliga de var!


Som jag sa blev det många vandringar! Både i byn jag bor i, och i bergen. Så en dag hakade jag på mina värdföräldrar ut på en lång promenad i byn! Har haft otroligt tur med vädret. Det är så vackert med alla färger nu på träden när solen skiner! Plus utsikten!


Vet inte hur bra bergen syns i bakgrunden, men fint är det i alla fall!


Åt andra hållet, med sjön Lac de Morat i bakgrunden!

Liiiiiite avundsjuka blir ni väl allt där hemma i gråa Sverige? Jag förvånas i alla fall ofta av tanken, att jag faktiskt bor här nu! Och ibland kan jag bara börja le för mig själv när jag pratar med någon, för att jag kommer på att jag faktiskt för en ordentlig konversation med någon på franska!! (Och så glömmer man bort att lyssna och missar helt vad den andra sa...) Men det är en rätt cool känsla!

I alla fall så tog mina värdföräldrar (resten av ungdomarna i familjen är inte alltid så pepp på att hänga med) med mig till några berg i Bulle, också väldigt nära den lilla staden Gruyère, där också osten med samma namn kommer ifrån!
Den här gången gick vi i alla fall uppåt ca. 1500 m, och det tog på krafterna kan jag säga! En liten lunchmacka på toppen, och sen bar det nedför hela vägen! Men det var i alla fall en fin tur, och med klarblå himmel!

Nu verkar inte min dator villja sammarbeta med biler, så får ladda upp resten i morgon om det funkar då!  Behöver ändå sova, har varit otroligt trött idag! Det är alltid svårt att börja gå tillbaka till normalt efter ett lov. Och det första man får på morgonen är skäll från en lärare som alltid ska  vara så elak. Och egentligen har man inte gjort något fel ens! Ingen förståelse för utbytesstudenter finns det här... Ibland önskar jag att jag hade en stekpanna under bänken så man kunde slå till henne ibland.... okej, lite väl brutalt kanske.. men ändå!

Franskan går också framåt! Ibland känns det som att det står helt stilla, men när jag tänker tillbaka på hur det var i början så märker jag ju att jag snappat åt mig mycket ord och utrryck! Och någonting som är lite lustigt är att jag då och då tappar svenskan! Nästan. Halvt. Kanske. Men ibland står det bara stilla när jag letar efter ett ord på svenska, och ibland skriver jag en mening här på bloggen, läser den och undrar vad fan jag menade! Knäppt va?

Aja, natti natti! Bjuder på en bra fransk låt, har kommit på att jag kan lyssna på fransk musik nu!
Puss och sköt om er! ¨

http://www.youtube.com/watch?v=9B5IvcYEXdg&feature=related

Svar på frågan... som ingen svarade på :P

Jag hade ju en liten fråga förut... men det var bara Felicia som svarade på det haha xD Kommentera betyder kommentera right? :P

Men... frågan var i alla fall varför huset var konstruerat med stora platta stenar! Och nej tyvärr Felicia så var det ingen landningsplats för flygande tefat, utan man gjorde så förr i tiden för att inte råttor skulle kunna ta sig in i huset där man förvarade mat! Råttorna kunde inte klättra på stenarna.
Tycker i alla fall att det var himla smart gjort! Gjorde man så i Sverige?Update: Emelie fattade fortfarande inte tydligen haha.. Alltså, råttorna klättrar upp för träet, men när de når stenarna är det helt platt och de kan inte få något grepp! Alltså, så kan dom inte ta sig in i byggnaden! Fårstår du nu?!?


RSS 2.0