Nobody said it was easy


You're always on my mind

En liten hälsning från mig! Har fortfarande lov, och det har varit så otroligt bra! Älskar att göra saker! Däremot är jag helt slut.. så ikväll vilar jag upp mig med lite tjejtidningar, doftljus,  fransk film och svenskt godis från IKEA!

Ska försöka komma upp med lite bilder! Min värdmamma har varit snäll och tagit med kameran överallt, och så skickar kompisar över bilder också! Men det får bli i morron!

Nattinatti! ♥


Bild från fredagens vandring i Zermatt!


En liten gissningslek.... KOMMENTERA!!



Okej, kolla på huset ovan! Ser ni att det är konstruerat lite lite annorlunda? Med stora platta stenar? Har ni någon aning om varför man gjorde så förr i tiden?
Tror inte jag sett det hemma i Sverige, men måste erkänna att det är väldigt smart! haha

Såååå...... vad tror ni?? Kommentera... ;)

Girl with the broken smile

Hallå allihopa!!

Idag var en sån där dag som jag släpade mig ur sängen vid 11 på morronen, vilket inte är likt mig, eftersom jag brukar hoppa upp senast 10 och ut på promenad direkt... Men vissa dagar känns det bara som att man inte har nåt att gå upp för, utan lika gärna kunde ligga under täcket. Och ja, just nu är jag inne i en period som jag mår mindre bra, så är det bara. Men det går nog snart över!

Har i alla fall haft en veckas lov nu, och en vecka återstår!
Började i alla fall lovet på ett ställe uppe i några berg, som kallas Charmey. I Schweiz finns det otroligt många stället för spa. Så vi åkte dit med familjen och njöt i några timmar av varma bubbelbad, bastu och turkisk bastu! Åhh vad jag njöt, nära på somnade inne i en bastu, där temperaturen var lägre! Så det gjorde bra, har varit så snurrig i mina tankar på den senaste tiden att det verkligen behövdes en rejäl dos av relaxing!!



I onsdags hängde jag i alla fall med lillasystern Noëmi och mamman till ett Zoo i huvudstaden Bern! Det var i alla fall en mysig utflykt. Jag gillar att göra saker! Det var svinkallt, men jag kände mig allt lite hemma när vi gick förbi älgar, björnar, rådjur och andra typiska svenska djur!
Var också på min första bio med några kompisar här samma kväll! Den var på franska (såklart, allt här är dubbat) och jag är stolt att jag kunde hänga med hela tiden i stort sett och förstå skämten och allt! Yay!

I fredags var nog i alla fall den bästa dagen av alla här! Hade inte sovit en blund under natten, och vaknade  rödögd av att ringklockan ringde klockan halv sex! Vid kvart i sju satt vi i bilen påväg mot tåget. Och efter tre timmars resa med tre tågbyten så befann vi oss i byn Zermatt, omringad av alla vackra berg där det om vintrarna är fullt med pister. Det går även att åka skidor där om somrarna på glaciärerna! Coolt!



Ytterligare ett tåg tog oss uppför bergen, till 3100 meter. De sista 36 metrarna gick vi upp för, för att befinna oss på den högsta vandringspunkten där!
Sedan började vandringen nedför allting, alltså hela vägen som vi åkt uppför med tåget skulle vi gå ner i stället!
Men OJ vad vackert det var! Och luften är så frisk där uppe! Plus att vi hade otroligt tur med vädret, sol och lagom temperatur, blå himmel och varma vindar! Bättre dag kunde det inte bli för att vandra!
Det var snö från början, men den minskade ju längre ner man kom. Nästa vecka sägs det till och med kunna komma någon meter med snö där, så snart sätter skidsäsongen igång! Härligt!
Blev i alla fall snöbollskrig på vägen ned och många skratt! Jag tror jag skulle kunna leva en hel vecka där uppe! Får hoppas på att åka dit någon mer gång! I vinter kommer i i alla fall gå med snöskor också, kanske inte där men på nåt annat ställe!


Det blev många fina bilder på Alpernas mest kända berg, Matterhorn, som sträcker sig 4500 meter upp i luften! Jag är så glad att jag tjatade lite extra på hur gärna jag ville åka hit!


Jag kunde verkligen inte låta bli att skratta när vi kom upp på toppen med tåget. Där står en stor militär-liga! Här är det obligatoriskt att gå i lumpen, men man kan tydligen välja olika inriktningar, och de här grabbarna hade valt musik... Så där på toppen tog de fram stora trummor och trumpeter och började spela. Aldrig sett det förut.... haha


Pappa Stephan, lillasyster Noëmi och jag! (Storasystern var i skolan och brorsan hade ont i nacken, så de kunde inte hänga med)


Erkänn att ni blir lite avundsjuka va? ;)


Ser inte det här ut som en typisk reklambild? haha


Vi blev som små barn på julafton när vi hittade is! Skulle genast krascha den.. Tyvärr gick det inte så bra att visa mina skills..

Igår kväll var jag på middag med några kompisar här! Hur trevligt som helst! Åt köttfondy, och det var verkligen gott och liksom.. välorganiserat hehe. Det är i alla fall skönt nu, för känner ändå att jag börjar kunna komma alla närmre nu, och det känns som att man betyder något för dem också! De finns alltid där för en!

Hoppas allt är som det ska där hemma!
Puss!


En låt kan pricka rätt överallt


Hej, salut, guten tag

Hallå hallå!

Nu var det ett tag sen igen.. förra helgen hade jag inte tid och inte i veckan heller!
I alla fall så var lägret grymt bra! Jag fick träffa så många nya människor som jag verkligen kommer ha kontakt med! Det är alltid lika bra när man får träffa andra utbytesstudenter, få prata om hur allting känns och vad man upplevt! Det var mycket prat i grupper, men också mycket roligt på gång hela tiden! Vi bakade, lekte och gjorde utflykter! En dag åkte vi till en chokladfabrik, som låg i närheten av där vi var. KÄndes som att jag växt tre storlekar när jag kom ut därifrån, efter all provsmakning av en massa sorters choklad..
En annan dag gick vi på en vandringstur längs floden, och hamnade på ett ställe med den finaste utsikten jag någonsin sett!
Det är ofta så, att jag nästan blir förvånad över hur vackert det är här, och att jag faktiskt bor här nu! Det är en mäktig känsla, och jag är så glad att jag åkte till jsut Schweiz!


Haha jag och Gabbi som visar att vi är äkta svenskar!


Bild från vandringen, när vi passerade en kohage.. det där var nog första kon som inte sprang ifrån mig haha.


Tycker ni inte att min Grittibänz är underbart vacker?

Veckan som följde var totalt bajs. Ingenting gick rätt och tisdagen spenderade jag en hel lektion gråtandes på toaletterna. Har varit helt upp och ned i hjärnan! Man märker verkligen på sig själv hur otroligt sårbar man kan vara, samtidigt som jag känner att jag bara blir starkare i mig själv. Men det är som alla säger -  det går upp och ned! NU har jag ju faktiskt varit här i två månader! Gaah!

Nu ser jag i alla fall fram emot två veckors lov och hoppas på att göra många roliga saker med familjen!
Sitter nu och laddar kvällen med en kopp te och ska snart sticka iväg. Blir utgång med lite kompisar och sedan övernattning hos en kompis!

Ha det toppen alla! Puss puss!

Soovmorgon

Yeas, nu sticker jag snart iväg mot stan med all packning! Möter upp Gabbi på tåget dit! Ser fram emot en rolig vecka med alla fina människor!
Ha en fin vecka! ♥

Blev överlycklig igår när jag upptäckte att ett av mina favoritband släppt ny skiva! Och det bästa av allt, bara bra låtar! Yay! :D



<3



There is a way, to make you stay
Darling don't turn away
Don't doubt your heart and keep us apart
I'm right where you are
Stay ♥




You couldn't have loved me better

Hallåhallå!

Okej, nu är det nästan lite skamligt om hur lite jag uppdaterat här... Så nu ska jag äntligen sätta mig ned och försöka skriva om vad som hänt de senaste två veckorna!!
Men okej, vad har hänt då? Måste leta i minnet.... Faktiskt har det inte hänt så mycket som man kan tro! Nu börjar det mest komma in i normal takt, eller vad man ska säga! Man vaknar på morronen, går till skolan, träffar massa folk, åker hem, kissar, bajsar... sover igen. Det är inte sååå händelsefullt för tillfället i skolan och så! Ibland kommer det fram folk som ska vara coola och ba: "Azzzååå tjjennnaa, azzåå du är typ zvensken va?? azzåå vi skulle pazzaaa fett braa ihoopp" och så.
Det är fortfarande klurigt med språket. Ibland har man dagar när det funkar hur bra som helst, andra dagar är det som att läraren förvandlas till en alien framme vid svarta tavlan, och pratar ett språk som inte ens existerar! Men det början funka bättre att prata, och kan nu förstå det mesta när man pratar med några få itaget. Att prata i grupp är fortfarande nästan en plåga, eftersom man försöker hitta ett tillfälle att säga nåt, men hittar inga ord. Man kan känna sig så otroligt dum när man bara står och gapar och bara frågar: "Vem är det?" "vad är det?" "Vad pratar ni om??" "hehehehe vaddååå?? O:)" Men som utbytesstudent har man rätt till att vara korkad, right??!!
Men ibland går det framåt. Lyckades byta tillbaka ett par strumpbyxor som gick sönder efter en dag, även om jag inte hade kvitto. Folk sa att då var det nog omöjligt, men fan heller! Jag gick dit och var envis och trackade ner på dem hur dåligt det var, och fick ett presentkort istället för samma summa pengar! moahaha i got the power!

Förra lördagen var det i alla fall en träff med alla utbytesstudenter! Vi åkte till ett ställe som heter Vevey. Ligger alldeles vid Lac de lémon (gevève-sjön). Vädret var inte det bästa, men det var däremot personerna!! Hade haft en skitvecka, men sen blev det på fredagen en myskväll med Gabbi hemma hos mig, med choklad, film och massa prat! Så åkte vi tillsammans sen på morronen!
Först besökte vi ett muséum om mat! Inte det mest intressantaste på jorden men.. det var kul ändå! Sedan picknick, och så åkte vi upp med en "funiculaire", en blanding av en hiss, lift och ett tåg som åker på en räls uppför berget. Så vi hamnade på en servering där, tog en vam choklad och tog massa bilder!


Fick för mig att fiska lite sjögräs...


Mitt blivande jobb...


Såg på en kort 3D-film på muséet! Gabbi, två tyskar, jag och en tjej från Finland!


Hela gänget samlat! Åhh vad jag gillar dom!

Är riktigt glad, för i morron ska jag få träffa hela gänget igen! Och då ska vi iväg en vecka upp i bergen! Vet inte riktigt vad vi ska göra än, men är övertygad om att det kommer bli roligt!

Men jag är så himla arg och lessen nu! I torsdags kom jag tillbaka från gymnastiken, och upptäcker att mitt skåp är öppet! I trasigt men någon hade lyckats få upp det i alla fall, och tagit pengar ur min plånbok och min kamera. usch vad arg jag blir på sånt! Hur kan man vara en sån jävla fucking idiot som går och roar sig med att bryta upp andras skåp? uhr jävla hänsynslös får man vara egentligen? Nej. Får jag redo på vem det är slår jag ner personen, det är ett som är säkert! Men men, vad gör man?

Jag är himla stolt över mig själv nu, ett steg som jag nu tagit. Jag har skaffat en helt ny facebook, bara för alla mina kompisar här! För att höra mindre från Sverige! Trodde inte att jag själv skulle göra det, men nu har jag fattat att det är bättre! Så, tyvärr Sverige, grattis schweiz ;)

Men nu ska jag nog krypa till sängs så att jag är pigg i morron!
Hoppas allting är bra hemma, och att inte Sverigedemokraterna i riksdagen förstör helt nu!

Pusspuss!


RSS 2.0