Max Boubil

För er som förstår franska...... älskar den här låten xD


GOD JUL!!

Vill önska er en riktigt god jul här nerifrån Schweiz! Har precis fått julklappar, allt från random saker som Emelie och Felicia skickat till presentkort och skönhetsprodukter från värdfamiljen! Massa choklad och godis också, får man ju inte glömma!
Men undrar vart paketet från familjen där hemma har tagit vägen bara, eftersom det inte har kommit än. Får hoppas att det inte hamnat borta i Afrika eller nånstans.. haha.
Här kommer i alla fall en liten muntlig julhälsning från mig!Massa pussar! ♥

So I say a little prayer, and hope my dreams will take me there. Where the skies are blue, to see you once again, my love.

Nu måste jag bara skriva ner en sak som jag tycker är liiiite coolt. Jag minns en gång när jag var litet, satt i bilen med mamma påväg hem från pianot. Jag tror jag var runt 7-8 år. I alla fall så spelades en låt på radion som jag tyckte jättemycket om! I skolan om man skulle skriva om sin favoritlåt, och jag skrev den, men utan att veta vad låten hette eller hur texten gick, jag kunde bara melodin. Nån gång nynnade jag den för mamma som trodde det kunde vara Westlife... de var ju populära då. Jag har försökt hitta låten, men eftersom jag inte kunde engelska när jag var liten kunde jag ju inte hitta den.
Och sen igår, 10 år senare, vid en liftstation, så hör jag låten!! Och jag har inte hört den sedan den dagen jag hörde den i bilen! Så nu spelas den om och om igen på datorn!


Do you remember we were sitting there by the water, and everytime I look at you it's like the first time..

Hallådär!

Sitter med ett kilo snor i näsan och en hals som är tre gånger större än vanligt. Eller hur ska man alltid bli sjuk när man absolut inte har tid?
I alla fall så har jag haft en bra helg ändå, och förra helgen måste jag också berätta om! Vi börjar med den!

I Schweiz finns det är tradition som heter St. Nicolas. St. Nicolas är alltså en man, som ser ungefär likadan ut som tomten, fast men en vit, stor dräkt istället för röd. Han går en tur i staden, med några svarta varelser bakom sig som bär ris. Om barnen inte varit snälla hotar de alltså med sina piskor.. hur  man nu säger. Men har man däremot varit snäll får man nötter och choklad, och några typiska julkakor som kallas "Biscôme". Sedan går St. Nicolas upp på en mellanvåning i katedralen där han har ett tal inför.. jag tror det var omkring 30'000 människor som var ute och lyssnade! Det var otroligt många där, och man trängdes hit och dit mellan alla människor. Men det är i alla fall en trevlig tradition eftersom alla är där! Sen fanns där också en mysig julmarknad med massa grejer! Jag var alltså där med min organisation, och efterråt gick vi in i värmen på en restaurang och åt ostfondue! Damn it, vad gott det är!!


Tyvärr kunde jag inte få så många bra bilder, men här står han i alla fall uppe i katedralen och predikar - både på franska och på tyska!


Jag och Eline blev väldigt glada när Randon kom, en utbytesstudent som är här för att lära sig tyska.


Sandrine, Gabbi och Marilena!


Meredith, Kenneth och Eline.. btw, jag älskar Kenneth's min!

Vi fortsätter... hmm. Fixade med paket igår, gick upp tidigt lördag för att skicka iväg allt. Det blev inte en billig historia, men det var det värt ^^  Sen så på kvällen så var jag med några tjejer från klassen! Det känns väldigt kul, eftersom de här tjejerna är väldigt tajta, och äntligen så har jag blivit medbjuden på deras tjejkvällar! Så mysigt och härligt! Vi lagade mat, åt crêpes och fruktsallad, dansade och bara pratade! Verkligen en lyckad kväll!

Och sen idag så bakade jag ett pepparkakshus med min kontaktperson! När vi var på IKEA sist köpte hon ett färdigt set med alla väggar och sånt, så idag limmade vi ihop allting! Jag lyckades krascha den ena väggen det första jag gjorde, men annars gick det väldigt bra! Mums!


Voilà... le pepparkakshus.. är det inte fint?

Nu ska jag sluta skriva och sova istället!
Bisous et bonne nuit! ♥

Skrivdags!

Yes, nu tycker jag det är dags att skriva! Bloggen hamnar alltid åt sidan. Har blivit lite ändrat schema nu de senaste veckorna sen jag börjat träna! Eftersom tågtiderna här suger, så hinner jag inte hem emellan skola och träning, även om jag har tre timmar på mig. Så blir till att stanna i skolan och göra läxorna, och kila runt på stan!
Hade i alla fall för två helger sen en superkväll med några svenskar! Gabbi har träffat två tjejer som jobbar som aupair här i Schweiz, och vi stack till Neuchatel och hade en riktigt härlig kväll tillsammans! Får hoppas på en kväll till innan Emma åker hem!


Fina Jeanette och Gabbi!


Fina Emma!

Hmm... vad har mer hänt då? Om jag får klaga lite så var jag och kollade upp foten i tisdags, och tydligen så har jag fått skador på ledbanden som vi såg på röntgen :S Så får bli stödgrejer och speciella träningar för att bygga upp de igen. Men om en-två månad så ska det väl bli bra hoppas jag!
DET HAR KOMMIT SNÖ!!! Blev så himla glad, så både jag, storysyster Vanessa och brorsans flickvän Lisa gick ut på en promenad när den första snön kom! Så fint tycker jag! Men kallt! Det har varit varmt så länge så det blev en så stor kontrast från 15 grader till minus! Så nu blir det till att halka till skolan, och man ser ut som en snöboll när man kommer fram! I lördags tog jag i alla fall en långpromenad. Och jag fattar inte, på hela den promenaden som varade i över en timma såg jag TVÅ människor ute?! Kryper alla schweizare in i sina skal så fort snön kommer eller? Men det har i alla fall blivit riktigt kaos här, tågen är inställda eller försenade, planen ställs in och det går knappt att ta sig fram i trafiken. Vi kunde inte komma till mitt utvecklingssamtal igår pga det! Ahhh. Galet!


Många vill se hur jag bor.. så här kommer in bild på hur huset ser ut från vägen!


Ser ni hur mycket det snöar?

Det är fredag i morron! Så härligt! Det är helt sjukt vad jag varit borta den här veckan! Även om jag lagt mig i tid har jag varit helt slut, slut i kroppen och slut i huvudet. Har varit nära att somna flera gånger den här veckan på lektionerna. Nästan lite läskigt. Så helgen får bli lugn har jag bestämt. Lördag ska vi fira en schweizisk högtid, St. Nicolas men det är allt som får vara planerat!
Följer den svenska julkalendern redan! Älskar den haha, kollar ni på den? Länge leve svt.se!

Nu har ni fått lite uppdatering i alla fall, woho! Får se när nästan gång blir!
Bisous, nattinatti! ♥


Har hittat massa svensk hiphop. Kan inte sluta lyssna, så fina texter och de väcker så många minnen!


RSS 2.0