Chokladsufflé



Fixade en härlig chokladsufflé till efterrätt idag! Måste tipsa er om receptet!

För 4 pers:

125 gram 70% choklad (viktigt att chokladhalten är över 70% )
1 dl vispgrädde
½ vaniljstång
3 äggulor
4-5 äggvitor
½ msk citronsaft
2 msk socker
smör och socker att smörja formarna med

Använd små formar, lite koppliknande, efter som suffléerna ska kunna resa sig!

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj de små formarna och strö socker runt om
formarnas väggar, ändå upp till kanten, så mycket som det går!
Dela äggen, vitorna i en bunke, gulorna i en annan.
Vispa äggvitorna till löst skum tillsammans med citronsaften och 1/4 av sockret.
Tillsätt sedan  resten av sockret och vispa till hårt skum, så att du kan vända bunken upp
och ned, utan att det trillar ur bunken.
Hacka chokladen. Värm grädden på spisen. Skär itu vaniljstången och skrapa ut fröna,
och häll i dem i grädden.
Häll över den varma grädden över chokladen, och rör om med en slickepott för att få en slät smet. Blanda ned
äggulorna i chokladsmeten.
Blanda ner hälften av äggvitorna i chokladsmeten, och sedan resten och blanda det jämnt.
Fyll formarna upp till kanten och stoppa in i mitten av ugnen, cirka 10-12 minuter

Servera gärna med en klick vaniljglass, och pudra över florsocker!
Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0