Quel plaisir de tourner la page... laisse moi tranquille..

Hallå där hemma!

Ytterligare två veckor då det varit segt med uppdatering, men nu är jag här igen. Har ju lov nu till och med. Förra veckan kan jag inte beskriva med ett annat ord än perfekt. De första lovdagarna spenderade jag med olika folk. Var i Lausanne två gånger, en gång med folk från YFU och en gång med Benjamin. Badade i varma bad med Gabbi osv. Var också och kollade på basket-match med Gabbi och Benjamin.   Sen onsdag till söndag måste ha varit de bästa dagarna som hänt mig på väääligt länge! Det som jag hade väntat på så himla länge. Min och Benjamins lilla miniresa till les Grisons. Vi hade ju hittat ett erbjudande på ett fyrstjärningt (nästan femstjärnigt) hotel, men spa och hela rubbet. Spa:t var helt otroligt fint! Varmt bad utomhus där vi spenderade ett antal timmar, och sen ett väldigt välordnat system med hammam. Det var som ett stort rum i mitten, med en varm, stor sten där man kunde ligga och relaxa. Sedan fanns det olika små rum, först en tyyp av hammam men med en lagom varm temperatur. Sedan ett rum där man kunde gnida in sig i mjukgörande oljor. Sedan kom man in i ett rum som täcktes av ett mysigt, varmt bad vilket enbart var enbart upplyst av några få undervattenslampor! Sist var det en hammam där det säkert minst var 50 grader. I det här erbjudandet hade vi också en skönhetsgrej gratis... rassoul. Det innbär att man blir instängd i ett rum, får ett fat med lera att gnida in sig med. Det blir varmare och varmare i rummet, lampor skiftar i färger, för att det sedan avslutas med ett regnskogsregn. Haha, det var riktigt roligt. Jag tror vi har upplevt allt man kan uppleva nu xD

Big girls don't cry

Hej där hemma!

Tisdag kväll och jag sitter hemma, helt slut efter en dag då jag inte varit på mitt bästa humör. Men nu känns det som att det mesta är på plats ändå. Vaknade väl på helt fel sida, märkte att det regnade istället för att vara soligt och över 20 grader som de senaste veckorna. Plus att folk som ändrar planer i sista sekunden kan göra mig galen. Förut var ju jag också sån, men jag tror jag ändrat det ganska mycket det här året, inser hur jobbigt det är när andra gör det haha..
Men men. Bara tre dagar till och sen är det lov. Åhhhh två härliga veckor. Ser fram emot det hur mycket som helst! Första veckan är i stort sett fullplanerad, så det känns skönt!
Om allt nu är i ordning, med hotel bokat, intyg från YFU och allt som behövs så sticker jag och Benjamin iväg på en tur tillsammans i en annan del av Schweiz, i syd-östra delen, Les Grisons. Vi har bokat 4-stjärnigt hotel med spa och allting där vi ska spendera två nätter. Sedan bär det vidare till en stad där i närheten. Blir en natt där också innan vi åker vidare med ett sorts turist-tåg som kommer ta oss genom Schweiz, ner till paradiset Lugano, och sedan vidare hem till Fribourg. Helt sjukt vad jag längtar, vill bara att det ska bli tisdag så vi kan sticka iväg direkt!


Utsikt över Fribourg, där jag går i skola, från en helg två veckor sen!

Sen när lovet är slut återstår det bara två månader tills jag kommer hem! Faktiskt känns det skönt att det inte är så överdrivet långt kvar ändå, det känns liksom som att jag börjar bli "klar" om ni förstår. Ska bara få ännu bättre franska :D

Ikväll ska jag bara ta det lungt, pyssla om mig själv, sova, kanske vore en bra idé om man heter Pauline Österlund... Så slipper jag få såna där dagar när det känns som att man ska börja gråta för minsta lilla grej hehe. Joo låter som en bra idée faktiskt. Kanske se film också? Måla naglarna? Jaja, onödig information haha.
Ska i alla fall göra nåt av det nu, så säger godnatt nu!




Hejhejhejhejhej

Hallå på er där hemma!

Dags för en liten skrivstund igen. Gjorde en liten (läses lång) video, men tvekar på att lägga upp den här ändå haha. Ibland gör jag det faktiskt, bara sitta och prata om hur saker känns för tillfället. Kan vara kul att titta på senare när man klarat av ett helt år så här. Btw, har jag börjat lesba när jag pratar på svenska? Tycker nääästan dett låter som det haha. Sen är det skönt när man inte orkar skriva ner allt man känner haha. För det är ju så det här året... känslosamt?

Så... vad ville jag få ner i det här inlägget?
Var väl någon vecka sedan jag skrev, när jag freakade ut för att jag skulle träffa min pappa! Och ja, det gjorde jag ju faktist! Vi hade det hur mysigt som helst! Jag åkte direkt efter skolan till Zürich, där vi skulle spendera en natt och en dag. Släpade på mina skidor, som jag redan fått släpa uppför hela höjden till min skola, och sen nu ned igen. PLus min lilla resväska. Skidorna skulle pappa ta med sig hem till Sverige ^^
Så jag checkar in på hotellet och väntade typ i nån timma på att pappa skulle komma, fick hjälp av en som jobbade där med packningen, tog lite bilder på det fina rummet och bara gick runt i cirklar. JAg var på nåt sätt spänd att träffa honom... undrade hur det skulle bli. Så i alla fall knackar det på dörren, jag öppnar, och där står MIN PAPPA! Som jag inte sett på 7 månader. En himla häftig känsla. Så blev massa kramar!


Hotel-rummet

Så vi gick ut på fin restaurang på kvällen, åt god italiensk mat! Sen en promenad längs floden och inne i staden!
Dagen efter vaknade vi och beställde frukost på sängen. Mysigt! Efter det så gick vi ut på stan. Vi gick en promenad, åkte upp på ett utkiksberg och sedan blev det en runda på stan. Till lunch blev det fundue! Det konstigaste var nog när vi skulle säga hejdå. Han skulle hem... jag skulle hem... men inte till samma ställe! Tågresan satt jag och grät, en snäll student framför mig bjöd mig på godis. Haha snällt. (Vad är det med Schweiz egentligen, nu är det andra gången på bara nåra veckor som nån random person på tåget bjuder mig på godis på tåget! Sist var det liksom en man som var påväg hem från jobbet, så plockar han plötsligt fram en chokladask och frågar om jag vill ha! Hahah tycker det är lite roligt.. Inte som att jag bjuder alla som sitter runt mig om jag sitter och äter på nåt.. :P ) I alla fall. Onsdag gömde jag mig på toaletten typ och grät. Det bara blir så, det går inte att hindra. Men sen efter det så har det gått vidare. Bara att jag jst nu tycker att dagarna går snigellångsamt!


Jag och min pappa på Uetliberg!

Jaa, det var en riktigt härlig dag! Nu när man har fått en blick av verkligenheten, blivit påmind lite sådär, så tycker jag att tre månader som åtrstår känns som jääätteeeelåååång tid. Men men. Det kommer ju gå snabbt.
Är det inte konstigt med tid? Den kan gå snabbt, det kan gå långsamt, och ändå är det samma tid vi snackar om?

Nu: Dusch. Efter: Sova!

Puss, ha det bra! ♥

RSS 2.0