Skidläger!

Hejhopp!

Jag är tillbaka! Back to the reality. För det var lite så det kändes idag tillbaka till skolan. Kul att träffa alla igen, efter tre veckor, men inte lika kul att träffa lärarna.... pang på med redovisningar och prov, både nya och de som jag missade i förra veckan. Engelskan klarar jag fint, men fysiken kan man ha delade meningar om hur det kommer gå. Matten och fysiken gick åt... jaa ni fattar. Trodde jag skulle dö! Funderar på att nästa gång bara skriva mitt namn på pappret och sen lämna in, gör ändå ingen skillnad på betyget.

I alla fall, förra veckan var det Ski-camp som stod på schemat! Alla utbytesstudenter och ett antal voluntärer var samlade för att spendera fem dagar tillsammans uppe i skidbacken! Vi åkte söndag, för att komma hem fredag eftermiddag. Såg inte klok ut där jag kämpade på tåget med skidor, ryggsäck plus en tung väska med pjäxor och kläder (som tur var hade den hjul). Vi åkte i ca. tre timmar med tåg för att komma till Meiringen, Hasliberg. Där kom vi fram till ett bed and breakfast, som YFU hade hyrt! Jag sov i samma rum som Gabbi och Eline, vilket var skönt, så man slipper såna där stora 12-mannarum!
I alla fall så gick dagarna gick ut på att vi var i olika grupper - nybörjare, medelåkare och avancerade åkare. Jag var med i den avancerade gruppen, och det var riktigt roligt!


Vår härliga skidgrupp!


Visst var det ett helvete att ta sig igenom.... men visst ser det lite ut som en dröm ändå?


För många av asiaterna var det första gången de stod på skidor.... och såg snö.


En av ledarna vi hade sista dagen... pimpad med gummibjörnar på hjälmen som var dagens stora hit..


Randon "Random-guy", Kabir, jag och Gabbi!

Saknar verkligen lägret hur mycket som helst, och hatar att vara tillbaka i skolbänken. Idag var en sån där dag när allt gick fel. Ställde klockan på kl 7.00 istället för 6.00, så blev bara att springa till tåget. Massa i skolan så att huvudet bara snurrade på slutet. Plus att jag dragit på mig en förkylning på köpet. Mamma, jag saknar dina vitaminer!! Ska i alla fall satsa på en lugn kväll, tänkte lägga skolan åt sidan, funkar ju ändå inte. Skulle göra allt för att få komma tillbaka till skidlägret, där stress inte existerade! Och till härliga människor som man automatiskt är kompisar med, istället för att varje dag behöva kämpa på med den franskan man kan. Tro mig, även om det gått halva tiden så har jag mycket kvar att lära!

I helgen ska jag och Gabbi försöka ta oss upp i bergen igen! Får hoppas på bra skidåkning! Sen måste jag bara berätta, för jag typ spricker av lycka.... JAG SKA GÅ PÅ KONSTÅKNINGS-EM!!!! Köpte biljetter till mig och tre andra tjejer igår! Söndag nästa vecka ska vi gå och se galan! Åhhhh! Billigt var det inte.... men jag tror nog det är värt det! Ska bli så häftigt! :D

Hoppas allt är bra där hemma!

PUSS ♥

You're f*cking perfect.....

Kan inte fatta att jag sticker iväg en vecka nu för att åka skidor! Ska bli så otroligt härligt, vi åker med alla utbytesstundenter i hela Schweiz för att spendera några dagar i skidbackarna och ha det roligt! Får hoppas på att det blir lika lyckat som det blev sist, på PAO, som ni kanske minns från i höstas? Vi hade i alla fall sjukt roligt! Så kommer tillbaka på fredag!

Lite update om de senaste dagarna: I förrgår vaknade jag vid sju, för att åka iväg med mina värdsyskon till några varma bad! Det är så härligt att bara åka upp i bergen, och sen bara relaxa i olika sorters bastu och varma pooler.
Igår satte jag på mig skridskorna för första gången på ett halvår! Och jag tror aldrig att jag känt mig så lycklig att stå på isen igen, någonsin! Hela jag bara sken! Åh vad jag saknar konståkningen nu. En hel del satt ändå kvar i ryggmärgen, kunde fortfarande göra några snygga piruetter och fick några småbarn att stå med munnarna hängande. Och trodde inte jag fortfarande var så vig att jag kunde göra bilman... men jo :D Måste se till att få åka mer!

Men nu ska jag dra igen dragkedjan på väskan och se till att allt är i sin ordning! Är såååå taggad inför imorron!

Pusspuss, ha en fin vecka! ♥

So raise your glass if you are wrong, in all the right ways

Jag fortsätter här, annars blir det alltid megalånga inlägg som är omöjliga att orka läsa!
I alla fall så var jag på fest på nyår! Det var Gabbi och hennes värdsyster som ordnade fest hemma hos dem! Jag tror vi var runt 20-30 pers sammanlagt, och jag träffade många nya trevliga människor! Det är det som är så bra med fester, man träffar så mycket nytt folk! Det var tema "High school". Jag var sugen på att klä ut mig lite mer fint, så blev för att g på bal! Fick låna en fin klänning från Gabbis kompis, och en liten krona på huvudet till det så jag blev balens drottning! Det var riktigt kul, eftersom det var en blanding från nördar till sportfånar till lärare! Alltid roligt att klä ut sig!


En skymt av mig i min klänning, med en nörd och en american football- player


Gabbi till vänster med några glada människor


Hela gänget som var med!

Igår bestämde jag och gabbi för att gå upp tidigt på morronen, för att sticka iväg över dagen och åka skidor! Vi åkte till Lac noir. Minns ni att jag var där i den andra veckan som jag var i Schweiz? Min header-bild kommer även därifrån. Men nu är det fullt med snö, och fina backar! Det räckte i alla fall för att jag och Gabbi skulle åka i 6 timmar, med enbart en lunchpaus! Vi åkte från halv elva till stängninsdags. PLus att solen låg på hela dagen och himlen var klarblå!


Jag i backen!

Gabbi!Det var i alla fall en toppen dag, med mycket skidåkning! Längtar till nästa vecka då vi åker iväg på ett läger med YFU för att åka skidor! Ska bli riktigt roligt!

Tror jag har skrivit det mesta nu, vi hörs snart igen!
Puss!

I'll keep on rollin' down this road, but I have a bad bad feeling

Hallå! Time for update!

Har ju inte uppdaterat så mycket på sistone. Det blir ju så att man vill skriva ner så fort nånting händer, och ändå finns aldrig tiden eller orken där!
I alla fall... vad har jag gjort på den senaste tiden?! Jo... jag har åkt skidor, besökt städer, firat jul och nyår.
För några veckor sen blev jag medbjuden av Gabbi och hennes värdfamilj till skidorten Gstaad, som är rätt känd! Vi åkte på fredag kväll, och bodde över i en liten lägenhet, i byns äldsta hus. Det var riktigt mysigt! Blev raklett till middag och sen tittade jag och Gabbi på Solsidan.. som vi nästan alltid gör när vi ses! Dagen därpå gick vi upp runt åtta, för att vara ute i backen vid tio. Nästan inge folk, blå himmel och perfekt snö! KUnde inte få en bättre start på skidsäsongen!Julafton var något.. nytt! Jag hoppar upp ur sängen på morronen ganska tidigt, och hittar pappan som vanligt vid sin dator ute i vardagsrummet. Så jag säger glatt "God jul!!!" Och får ett lite osäkert god jul tillbaka. Så redan då blev jag besviken. Jag menar... jul för mig är ju.. JUL! Men nehepp. Sen åt vi en brunch tillsammans hela familjen, klädde granen och kvällen följdes av en middag som bestod av en STOR tupp! Det var gott, men föredrar mormors julbord! Sen blev det lite presentöppning, trots att de sagt att vi inte skulle köpa några julklappar. Men systrarna och föräldrarna hade köpt i alla fall.. Så fick ett headset till skype, några presentkort och massa choklad!
Vad vi åt..


Granen var klädd i blått, och med riktiga ljus...

Vad i gjort också är att ha haft besök av släktingar. Det har varit farmor och mormor och föräldrarnas syskon! Tyvärr så pratar alla schweizer-tyska, vilket är omöjligt för mig att förstå! Så fick väl sitta och le som ett fån och skratta när de andra skrattade. LIte komiskt...

Fortsätter i nästa inlägg...

RSS 2.0