Count on me

Hello!

Äntligen fredag! Som jag har längtat! Har haft en trött vecka. Torsdagar är alltid långa, kommer hem vid nio på kvällen efter två timmars konditions/dansträning. Så jääääkla jobbigt, svettas som en gris! Men det är faktiskt den bästa dagen i veckan när det gäller träning i alla fall! I alla fall så är man död hela kvällen, och dagen efter också.
 Så nu sitter jag finally i min goa pyjamas med rutor, lyssnar på Bruno Mars och planerar lite för framtiden. Känner att den verkligen börjar krypa in på en! Sitter och checkar helger i kalender. Jag skrev till och med en smiley när skolan börjar! Även om jag vet att om ett är kommer jag sitta här och klaga över att skolan dödar en, så känner jag mig motiverad att börja! Efter ett års pause så här, är jag sugen på att lära mig saker! Har glömmer jag så lätt det jag lär mig, just för att det är franska ord. Det fastnar liksom inte lika lätt som annars. Men men. Peppar peppar ta i trä...  Just nu planerar jag för höstens helger, och lite för lov också. Flygresor är det som står på schemat - till Schweiz! Jag SKA tillbaka, även om det är för en liten helg! Och bokar man redan nu lär det bli billigare. Hihi! Det ger mig i alla fall något typ av... hopp?


Gammal bild från första lägret med YFU. Jag och Gabbi visar att vi är svenskar... hum...

I alla fall. I morgon ska jag till Genève med Gabriella! Får se vad som händer... turista eller shopping verkar det i alla fall stå på schemat! Hoppas det är fint väder! I veckan har det varit.... jaa nästan svensk sommar! I solen är jag säker på att det är 20 grader! Annars minst 15 grader. Folk går i t-shirts och själv tycker jag det är riktigt varmt! Så härligt! Just nu leker livet lite sådär härligt. Sen på kvällen ska vi se på bio, "Black Swan". Har hört från alla som sett den att den är grym! 
Nu har jag i över en månad räknat ned dagarna till måndag... MIN PAPPA KOMMER! Känns så konstigt och roligt och härligt på samma gång. Kan inte fatta att det är över sju månader sen jag såg honom i verkligeheten, och inte på en plattskärm på skype. Ahhhhh!

Så... vad nu? Ska fortsätta se en film jag börjat kolla på... på franska! Jag ska vara duktig och sluta gnälla över att man ser att det är dubbat. För att förstå är det ju inga problem nu, blev själv förvånad över hur otroligt lätt det var! Stolt över mig själv att franskan börjar hamna så pass på plats nu. Tänkte på det i helgen då jag var med Gabbi. Pratade såklart på svenska, och efter ett tag blev jag så himla trött i munnen! Yes, till och med min MUN börjar ställa in sig på franskan! Bra eller bara ironiskt?


En bild på mig och min värdsyster Noëmi, i typ den första veckan jag var här i Schweiz. Det är galet vad det känns avlägset nu. Ett halvår, och jag sitter här. Då kändes det som att jag inte hade någonting. Nu har jag så mycket. Jag har ett liv.

Nej, nu vill jag bara gosa ned mig i sängen. Säger godnatt till er, hörs om ett tag igen!
Pöss ♥

Allt som händer i Tyskland stannar i Tyskland..

Nu måste jag berätta om den roligaste dagen jag haft här!
I lördags gick jag och Benjamin upp tidigt och lämnade hans hus redan vid åtta på morronen! Vi hade tagit med lite frukost för att äta på tåget. Han hade fixat med bröd och choklad. Alltså är det nåt jag missat eller, men han var jätteförvånad att jag inte lände till det! Man tar alltså en tugga av liksom vanlig choklad och sen en tugga bröd! Så gör man väl inte i Sverige.... eller? Så jag berättade om min gamla vana som alla tycker är konstig... ost och marmelad på en macka! Det är väl normalt?

Och nu ska jag inte fasta på det. I alla fall så åkte vi i cirka tre timmar med tåg för att komma fram till den första staden som fanns med på våran planering som vi gjort kvällen innan. Alltså första staden: Neuhausen! Där ville vi besöka en ganska känd turistattraktion - Reinfall. En flod, med massa vattenfall. Mitt i floden sticker två gigantiska stenblock upp. Det finns båtar som går dit ut så att man kan gå upp på toppen av det ena stenblocken. Vi gjorde inte det, men det var en fin och rolig promenad dit i alla fall!


I bakgrunden ser ni slottet, och sen till höger de två stenblocken!


Floden låg väldigt fint, och vädret var hur fint som helst! Vi kunde gå i bara tröja - så varmt var det!




Våran resa fortsatte med lite lunchpicknick som vi köpte på en mataffär, och sedan en kort bussresa till staden bredvid: Schaffhouse
Här fanns det inte extremt mycket att se, en liten, gammal stad. Vi hade ungefär en timma på oss att utforska staden innan vårt tåg gick vidare. Så vi gick en promenad upp till ett gammalt slott, för att sedan gå ned igen.


Framme i Schaffhouse. Benjamin snurrar på kartan och försöker hitta en vettig väg..


Utsikten från slottet!


Kunde inte låta bli att fota när jag såg några påskliljor som redan slagit ut!

I alla fall så fortsatte vi med en halvtimmas tåg till nästa stad: Stein em Rhein. Vi var ganska trötta vid det här laget, så det vi gjorde var att gå in i lite turistbutiker och testa mössor. Sedan delade vi på en stor glass medans vi gick längs floden Rhein.




Ett torg...


Med en glass i magen blev vi i alla fall piggare!

Men det är nu som det roligaste av hela vår resa börjar! Vi tar i alla fall tåget i drygt en halvtimma för att ta oss vidare till Konstanz, en stad som ligger nära Europas största sjö - konstanzsjön (om man säger så på svenska?)! Vi kommer i alla fall det. Men... det ser inte riktigt ut som allt i Schweiz.. och varför är allt på tyska?
Så vi bestämmer oss i alla fall för att köpa nånting att äta, och blev så sugna på fisk när vi kom fram till ett stånd. Så jag tänker - Oj här var det ju jättebilligt! Så säger Benjamin: "Men man måste ju betala med euro!"
Så helt plötsligt brister han ut: "Helvete, VI ÄR I TYSKLAND!!!" Inte konstigt att vi reagerat så konstigt på alla förändringar. Jag tror att vi skrattade hela vägen hem igen efter det. Det var bara att ta ut euro på banken!
Så vi strövade runt i ett stort shoppingcenter eftersom det började bli dåligt väder.



Blev inte så många bilder i Konstanz, men vi var ju tvugna att ha med en bild på euron vi var tvugna att ta ut.


För er som är nyfikna på vart vi åkte i Schweiz så ser ni att pilen går från där vi bor, i Fribourg, och vi åkte ända dit ni ser den runda cirkeln! Det är det jag gillar med Schweiiz så mycket, att man verkligen kan åka vart man vill!

Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket någonsin! Det var en så himla rolig, önskar jag kunde göra det tusen gånger igen! Det här konstaz-dramat då! Vi kollade på kartan efterråt, och det visade sig att gränser går just i den staden, så två minuter därifrån är det Schweiz igen! Kollar man på en inzoomning på kartan så kan man se att just en yttepyttedel just där tillhör Tyskland!
Jag kom hem vid midnatt, och stupade rakt ner i sängen! Helt slut men helnöjd!

Aja, puss och nattinatti på er svenskar! Nu har jag varit här i exakt sju månader, så det återstår bara tre och en halv månad! Helt sjukt vad tiden går fort!

Bildbomb!

Hallå! Tycker det är dags för lite uppdatering vad jag faktiskt haft för mig nu på senaste tiden! Nu har jag ju haft lov i en vecka, och är väldigt nöjd med att jag lyckats göra så mycket under bara en vecka! Har försökt att hålla mig borta hemifrån och istället hitta på roliga grejer, som att besöka städer och sen festa på karneval!

Lovet vi har nu kan liknas med sportlov i Sverige, men här är det lov för karnevalen! Jag hängde med Benjamin och hans kompisar på karneval i deras lilla "stad". Vi var utklädda på kvällen. Jag och Benjamin hade fått det fantastiska idéen att byta nationaliteter - alltså att han blev svensk och jag schweizare (säger man så?)! Så jag klädde ut mig till en typisk schweizisk sagofigur Heidi, en tjej som bor uppe i bergen typ...



Som ni ser så överdrev de inte lite med alla kostymer och rekvisita.. Sedan spelades det google-musik. Alltså en speciell sorts musik under karnevalen. Flera olika instrument, och det är svårt att urskilja melodin eftersom det endast är några få som faktiskt spelar rätt!

Det överdrevs inte heller lite med all konfetti som kastades i luften.... och landade på marken. man såg knappt asfalten längre!


Heidi och en svensk... viking? hahaha

Var ska jag fortsätta.... hmm. Var i Thun med en japansk utbytesstudent! Vi hade egentligen tänkt att åka till Bern, men när vi var där kände vi att vi redan sett det flera gånger. Så såg vi att ett tåg till Thun gick om två minuter, så vi sprang och hoppade på det istället! Gick till en turistbyrå och fick en karta med en liten promenad för att se den lilla staden! Kul var det!


Slottet i Thun ser lite sagolikt ut tycker jag!

Söta Ayane!

I tisdags åkte jag och Benjamin till Lausanne för att turista lite! Gick också runt i staden, bland shopping och andra grejer, för att sedan hamna med lite godsaker att äta nere vid sjön! Mysigt!





Även om vädret var underbart så var det lite molnigt i horisonten. I vanliga fall är Lac Léman (genève-sjön) omringad av berg! vackert!

Igår var jag på en snabbvisit i Zürich med Ayane! Nu har jag snart sett alla stora städer som finns i Schweiz! Känns så bra att jag kunnat utnyttja det här året på det också, att faktiskt upptäcka landet och ha en sån frihet att kunna göra det också! 

 
Det finns inte ENORMT mycket att göra i Zürich. Eller joo.. det finns det kanske, men på tre timmat hinner man ändå inte så mycket. Det tar trots allt två timmar för mig att åka dit! Som tur är så älskar jag att åka tåg! Men Zürich är också mest känt för sitt nattliv. Det var lite roligt, för vi kom in i ett lustigt kvarter där varannat ställe var en klädbutik, varannat sex-shop eller stripp-klubb. Vi skrattade ganska mycket åt det..

Nej, nog med bilder! Tror ni fått nog att läsa, det här inlägget blev nog tre mil långt. Om några dagar börjar skolan igen, så ska ta vara på sista helgen!

Eller nej... en till retsam bild bara för att jag vill visa att vi har VÅR här!


Kolla vad enormt många krokusar som slagit ut på ett ställe i Zürich, och de har även börjat slå ut i vår trädgård! kan avslöja att temperaturen ligger runt.. 10 grader eller mer!

Puss på er där hemma! ♥

California king bed - rihanna



Just when I felt like giving up on us,
your turned around and gave me one last touch
That made everything feel better
And even then my eyes got wetter
So confused, wanna ask you if you love me
But I don't wanna seem so weak.
Maybe I've been california dreaming

http://www.youtube.com/watch?v=yuCuW5II6uY


I gotta keep try, gotta keep my head held high


Snart hemma... eller fortfarande så långt borta? Det är någonting som går runt i mitt huvud just nu. Jag vet faktiskt inte! Vissa dagar har jag panik för att det är så kort tid kvar, och en annan dag känns det som att det går snigellångsamt och jag vill bara hem. Eller egentligen vill jag bara hem för en dag eller så, få krama om er där hemma, och sen fortsätta livet här.
Samtidigt som jag kan sakna livet på ett sätt, det lite avslappnade, man skulle kunna hitta i Stockholm med ögonbindel. Sen kan jag också sakna att det är så nära till allt, att man kan cykla hem från skolan på lunchen och steka på köttbullar! Den mest simplaste maten vi svenskar har.. och det är den jag saknar mest! Haha lite ironiskt. Sen saknar man såklart sättet att umgås! Jag menar, jag har inte haft en enda myskväll här med någon kompis här (förutom Gabbi) på hela det här året! Och jag saknar det jättemycket att bara sitta i mjukiskläder, laga middag, äta godis och andra onyttigheter, ha spa, se film och bara prata hela natten! Efter ett år såhär, där det enda sättet man umgås på på fritiden är genom utekvällar på stan kommer jag nog uppskatta hemmakvällar mycket! Utekvällar blir så ytligt i längden. Jag säger inte att det inte är roligt, man behöver ju såna kvällar också, men ni förstår vad jag menar?
Jag vet inte vad som är jobbigast just nu. Om det är alla minnen från innan jag åkte, eller om det är nervositeten att komma hem! För ärligt talat finns det en liten nervositet att komma hem också! Jag vet bara allt jag lämnade bakom mig, ett liv, vänner, ett hus som knappt var färdigt! Hur ser allt ut nu? Allt förändras så mycket på ett år, inte bara inredningen i ett hus utan också människor! Och jag har ingen aning om hur allting kommer se ut när jag kommer hem! Om det kommer vara som när jag lämnade det, eller om det är mycket som har förändrats. Om det blir som ytterligare en ny start. Jag vet inte själv vad jag vill! Men jag tror att förra året hittills var det bästa året jag upplevt, så om man kunde få tillbaka allt skulle jag göra det med glädje!

Folk undrar om jag har förändrats det här året, och det är nog många grejer jag märker med mig själv, vad ett sånt här år ger en! Även om man inte ser allt nu, kommer jag nog se allt klarare när jag kommer hem! Senast i veckan när jag fick en nedgång och bara satt och grät i klassrummet så pratade jag med en tjej som var utbytesstudent förra året i USA. Och hon bara log mot mig och frågade: "Visst känns det som att det här är det värsta året i ens liv?" Och det är ju precis så det känns emellanåt, ändå säger alla att det är det bästa året i ens liv. Så hon sa att det är det, och det kommer jag märka när jag kommer hem. För under ett sånt här år lär man sig så mycket, om sig själv och om livet, och även om utbytesstudenter är extremt svaga kommer det visa sig i starkhet senare! Och vet ni? Jag tror på vartenda ord!


Får försöka ta vara på tiden jag har här så mycket som det går! Varken leva i framtiden eller i det förflutna. Jag tror att allting som händer har en anledning. Så jag ska fortsätta leva i nuet, och sen ta tag i allting när det väl är dags!


Vanilla twilight

When violet eyes get brighter,
and heavy wings grow lighter,
I'll taste the sky and feel alive again
And I'll forget the world that I knew
But I swear I won't forget you
Oh if my voice could reach back trough the past,
I'd whisper in your ear..
Oh darling I wish you were here.




RSS 2.0